LAJME

RDPA i ofron asistencë teknike Qeverisë së Shqipërisë për t’u përgatitur për Negociatat e Kapitullit 22

Rrugëtimi i Shqipërisë drejt Bashkimit Europian ka nisur që në fillim të vitit 2000 dhe u konkretizua me aplikimin për anëtarësim në BE më 28 prill 2009...

Udhëzuesi PRAG – Trajnim Rajoni 3

Programi për Zhvillimin Rajonal (PZHRSH) në bashkëpunim me Shkollën Shqiptare të Administratës Publike (ASPA) prej shtatorit të vitit të kaluar janë duke...

Udhëzuesi PRAG – Trajnim Rajoni 2

Programi për Zhvillimin Rajonal (PZHRSH) në bashkëpunim me Shkollën Shqiptare të Administratës Publike (ASPA) prej shtatorit të vitit të kaluar janë duke...

Studimi i Fizibilitetit- Trajnim Rajoni 1

Në vijueshmëri të ciklit të trajnimeve për institucionet e qeverisjes lokale, përfaqësues të bashkive të Rajonit 1 morën pjesë në trajnimin e dytë me titull...
Vizita Kontrolli në terren për projektet e financuara nga Skema e Granteve për Zhvillimin Rajonal dhe Kohezionin

Vizita Kontrolli në terren për projektet e financuara nga Skema e Granteve për Zhvillimin Rajonal dhe Kohezionin

Skema e Granteve për Zhvillimin Rajonal dhe Kohezionin nisi zbatimin në Janar 2022, pasi 10 Bashki u përzgjodhën si përfituese të mundshme. Projektet e...

Udhëzuesi PRAG-Trajnim i Trajnerëve (ToT)

Programi për Zhvillimin Rajonal (PZHRSH) në bashkëpunim me Shkollën Shqiptare të Administratës Publike (ASPA), do të organizojnë pesë trajnime mbi...

Studimi i Fizibilitetit- Trajnim Rajoni 3

Në vijueshmëri të ciklit të trajnimeve për institucionet e qeverisjes lokale, përfaqësues të bashkive të Rajonit 3 morën pjesë në trajnimin e dytë me titull...

Studimi i Fizibilitetit- Trajnim Rajoni 2

Programi për Zhvillimin Rajonal (PZHRSH) në bashkëpunim me Shkollën Shqiptare të Administratës Publike (ASPA) prej shtatorit të vitit të kaluar janë duke...

VENDE VAKANTE

NJOFTIM – kërkohen 2 ekspertë të zhvillimit rajonal Programi për Zhvillimin Rajonal në Shqipëri i financuar nga qeveria Zvicerane dhe Austriake kërkon të...

Menaxhimi dhe raportimi narrativ dhe financiar- Trajnim

Në datën 15 prill 2022 u zhvillua trajnimi “Menaxhimi dhe raportimi narrativ dhe financiar” në kuadër të Skemës së Granteve për Zhvillimin Rajonal dhe...

Thirrje për aplikim

Në kuadër të zbatimit të Programit Kombëtar për Zhvillimin e Qëndrueshëm dhe të Integruar në 100 Fshatrat, FSHZH do të ndërmarrë procesin e Vlerësimit të...

Studimi i Fizibilitetit- Trajnimi i Trajnerëve (ToT)

Programi për Zhvillimin Rajonal (PZHRSH) në bashkëpunim me Shkollën Shqiptare të Administratës Publike (ASPA), po organizojnë Trajnimin 4 ditor për Studimet...

Rehabilitimi i kanalit vaditës Malaj Tarazh

Falë mbështetjes së qeverisë zvicerane dhe asaj austriake, Bashkia Mirditë ka finalizuar një projekt të shumë pritur nga fermerët dhe banorët e zonës Malaj...

Rikonstruktimi i strukturës dhe hapësirave të Pallatit të Kulturës Rrogozhinë “Haxhi Memolla”

Bashkia Rrogozhinë hapi dyert e qendrës multifunksionale në Pallatin e Kulturës “Haxhi Memolla” ditën e premte 11 Mars 2021, në një event...

Ligji i Prokurimit Publik Dhe Risitë – Trajnim

Në datën 22 shkurt 2022 u zhvillua trajnimi “Ligji i Prokurimit Publik Dhe Risitë” nga Programi për Zhvillimin Rajonal dhe Fondi Shqiptar i Zhvillimit, në...

Manaxhimi i Kontratës së Grantit – Trajnim

Në datën 3 shkurt 2022 u zhvillua trajnimi “Manaxhimi i Kontratës së Grantit” nga Programi për Zhvillimin Rajonal dhe Fondi Shqiptar i Zhvillimit, në kuadër...
Skema e Granteve për Zhvillimin Rajonal dhe Kohezionin kontribuon në zbatimin e Programit për Zhvillimin e Integruar dhe të Qëndrueshëm të 100 + Fshatrat e Shqipërisë 2022-2026

Skema e Granteve për Zhvillimin Rajonal dhe Kohezionin kontribuon në zbatimin e Programit për Zhvillimin e Integruar dhe të Qëndrueshëm të 100 + Fshatrat e Shqipërisë 2022-2026

Skema e Granteve për Zhvillimin Rajonal dhe Kohezionin, e harmonizuar me programin kombëtar të Qeverisë Shqiptare për zhvillimin Socio-ekonomik te vendit...

KINO – TEATËR “Aleksandër Moisiu”

 Kavaja hapi dyert e kino-teatrit “Aleksandër Moisiu” tashmë të rikonstruktuar totalisht falë grantit të dhënë në kuadër të Skemës së Granteve në...
Njoftim për vend vakant

Njoftim për vend vakant

Reforma e Zhvillimit Rajonal konsiderohet nga Qeveria Shqiptare si një objektiv i rëndësishëm kombëtar. Në këtë kuadër, Programi për Zhvillimin Rajonal në...

Inagurimi i sallës së koncerteve “Ramiz Kovaçi”

Inagurimi i sallës së koncerteve “Ramiz Kovaçi” ishte një eveniment shumë i rëndësishëm jo vetëm për artistët krutanë, të cilët prej njëzet vitesh nuk kanë...

Lezha me dy ura të reja mbi Drin!

Një tjetër projekt i suksesshëm u inaugurua në kuadër të Skemës së Granteve në Mbështetje të Zonave të Prekura nga Tërmeti! Projekti u inagurua sot në prani...

Vizita në terren në projektet e mbështetura nga Skema e granteve PZHRSH

Gjatë muajit Nëntor, Programi për Zhvillimin Rajonal (RDPA) dhe Fondi Shqiptar i Zhvillimit shoqëruan për vizita në terren përfaqësues të Agjencisë...

Një çerdhe për fëmijë të lumtur

“Një çerdhe për fëmijë të lumtur” është projekti i parë i inauguruar në kuadër të Skemës së Granteve në Mbështetje të Zonave të Prekura nga Tërmeti...

Menaxhimi i Ciklit të Projektit- Rajoni 3

Finalizohet me sukses raundi i parë i trajnimeve për “Menaxhimin e Ciklit të Projektit” / “Project cycle Management” . Programi për Zhvillimin Rajonal...

Menaxhimi i Ciklit të Projektit- Rajoni 4

Programi për Zhvillimin Rajonal Shqipëri, vijon me raundin e parë të trajnimeve për “Menaxhimin e Ciklit të Projektit” / “Project cycle Management” në datë...
Vizita në terren në Bashkinë Rrogozhinë dhe Bashkinë Kavajë

Vizita në terren në Bashkinë Rrogozhinë dhe Bashkinë Kavajë

Në datën 20 Tetor 2021, Programi për Zhvillimin Rajonal Shqipëri dhe Fondi Shqiptar i Zhvillimit realizuan vizita në terren në Bashkinë Rrogozhinë dhe...

Menaxhimi i Ciklit të Projektit- Rajoni 1

Programi për Zhvillimin Rajonal Shqipëri, po zhvillon këto 2 ditë raundin e dytë të trajnimit për “Menaxhimin e Ciklit të Projektit” / “Project cycle...
Finalizohet faza e parë – Vlerësimi i Koncept Notave në kuadër të Skemës së Granteve për Zhvillimin Rajonal dhe Kohezionin

Finalizohet faza e parë – Vlerësimi i Koncept Notave në kuadër të Skemës së Granteve për Zhvillimin Rajonal dhe Kohezionin

Programi për Zhvillimin Rajonal në Shqipëri në bashkëpunim të ngushtë me Fondin Shqiptar të Zhvillimit kanë finalizuar fazën e parë të procedurës së...

Menaxhimi i Ciklit të Projektit- Rajoni 2

Programi për Zhvillimin Rajonal Shqipëri, zhvilloi më 29 & 30 Shtator raundin e parë të trajnimeve për “Menaxhimin e Ciklit të Projektit” / “Project...
Projekti i çerdhes në Babrru-Qendër

Projekti i çerdhes në Babrru-Qendër

Programi për Zhvillim Rajonal Shqipëri, përfaqësuesit e Ambasadës Zvicerane dhe përfaqësuesit e Fondit Shqiptar të Zhvillimit kanë zhvilluar një takim të...
Projekti i dy urave në lumin Drin

Projekti i dy urave në lumin Drin

Programit për Zhvillim Rajonal Shqipëri, përfaqësuesit e Ambasadës Zvicerane dhe përfaqësuesit e Fondit Shqiptar të Zhvillimit kanë zhvilluar një takim të...
Kino-Teatri i qytetit të Kavajës  është duke u rinovuar falë mbështetjes së Qeverisë Zviceriane dhe asaj Austriake.

Kino-Teatri i qytetit të Kavajës është duke u rinovuar falë mbështetjes së Qeverisë Zviceriane dhe asaj Austriake.

Programi për Zhvillimin Rajonal në bashkëpunim të ngushtë me Fondin Shqiptar të Zhvillimit, në kuadër të avancimit të reformës së zhvillimit rajonal dhe...
“PYETJE & PËRGJIGJE”/ 15 – 30 Korrik 2021

“PYETJE & PËRGJIGJE”/ 15 – 30 Korrik 2021

Në kuadër të Skemës së Granteve për Zhvilimin Rajonal dhe Kohezionin publikuar më 15 Korrik 2021, me mbështetjen financiare të Agjencisë Zvicerane për...
Skema e Granteve për Zhvillimin Rajonal- Sesionet e Informimit

Skema e Granteve për Zhvillimin Rajonal- Sesionet e Informimit

Programi për Zhvillimin Rajonal në Shqipëri në partneritet me Fondin Shqiptar të Zhvillimit, Zhvilluan katër sesione informimi për Skemën e Dytë të...
Skema e Dytë e Granteve për Zhvillimin Rajonal dhe Kohezionin

Skema e Dytë e Granteve për Zhvillimin Rajonal dhe Kohezionin

Programi për Zhvillimin Rajonal në Shqipëri në partneritet me Fondin Shqiptar të Zhvillimit, zhvilluan katër sesione informimi për Skemën e Dytë të Granteve...
Programi për Zhvillimin Rajonal Shqipëri (PZHRSH),  në bashkëpunim me Fondin Shqiptar të Zhvillimit (FSHZH) publikon Skemën e dytë të Granteve e cila ka në fokus zhvillimin rajonal dhe kohezionin.

Programi për Zhvillimin Rajonal Shqipëri (PZHRSH), në bashkëpunim me Fondin Shqiptar të Zhvillimit (FSHZH) publikon Skemën e dytë të Granteve e cila ka në fokus zhvillimin rajonal dhe kohezionin.

Skema është përgatitur në harmonizim me “Programin për Zhvillimin e Integruar dhe të Qëndrueshëm të 100 + Fshatrat e Shqipërisë 2022-2026” zbatuar nga...
Mbledhje e Jashtëzakonshme e Komitetit Drejtues të PZHRSH 24.02.2021

Mbledhje e Jashtëzakonshme e Komitetit Drejtues të PZHRSH 24.02.2021

Programi i Zhvillimit Rajonal në Shqipëri (PZHRSH) IV është një përpjekje e përbashkët dhe e vazhdueshme, në mbështetje të Reformës së Zhvillimit Rajonal në...
8 projekte fituese në kuadër të Skemës së Granteve në Mbështetje të Zonave të Prekura nga Tërmeti

8 projekte fituese në kuadër të Skemës së Granteve në Mbështetje të Zonave të Prekura nga Tërmeti

Përmbyllja e suksesshme e aplikimeve në kuadër të Skemës së Granteve në Mbështetje të Zonave të Prekura nga Tërmeti 11 Bashkitë e targetuara* në kuadër të...
VACANCY ANNOUNCEMENT

VACANCY ANNOUNCEMENT

Programme Executive Assistant We are looking for an experienced executive assistant experienced in producing analytical and high quality documents. The...
Miratohet ‘Ligji për Zhvillimin Rajonal dhe Kohezionin’ në Kuvendin e Shqipërisë

Miratohet ‘Ligji për Zhvillimin Rajonal dhe Kohezionin’ në Kuvendin e Shqipërisë

Kuvendi i Shqipërisë, në seancën plenare të datës 29 Korrik 2020, nën drejtimin e Kryetarit të Kuvendit, Z. Gramoz Ruçi, ndër të tjera, shqyrtoi dhe miratoi...
Komisioni Parlamentar për Ekonominë dhe Financat miraton projektligjin ‘Për Zhvillimin Rajonal dhe Kohezionin

Komisioni Parlamentar për Ekonominë dhe Financat miraton projektligjin ‘Për Zhvillimin Rajonal dhe Kohezionin

Komisioni për Ekonominë dhe Financat, në drejtimin e kryetares, znj. Milva Ekonomi, miratoi në mbledhjen e sotme virtuale projektligjin “Për zhvillimin...
Projektligji per Zhvillimin Rajonal dhe Kohezionin miratohet në Komisionin Parlamentar për Integrimin Europian

Projektligji per Zhvillimin Rajonal dhe Kohezionin miratohet në Komisionin Parlamentar për Integrimin Europian

Komisioni për Integrimin Europian, në drejtimin e kryetares znj. Rudina Hajdari në mbledhjen virtuale të datës 22 Korrik shqyrtoi dhe miratoi dy...
Shpallet e hapur Skema e Granteve të PZHRSH-së në mbështetje të zonave të prekura nga tërmeti

Shpallet e hapur Skema e Granteve të PZHRSH-së në mbështetje të zonave të prekura nga tërmeti

Programi për Zhvillimin Rajonal në Shqipëri (PZHRSH), një projekt i SDC dhe ADA,  në 20 Korrik 2020 shpalli të hapur Skemën e Granteve në mbështetje të...
“PYETJE & PËRGJIGJE”/ 1 – 30 Korrik 2020

“PYETJE & PËRGJIGJE”/ 1 – 30 Korrik 2020

Në kuadër të Skemës së Granteve në Mbështetje të Zonave të Prekura nga Tërmeti publikuar më 20 Korrik 2020, me mbështetjen financiare të Agjencisë Zvicerane...
Thirrje për aplikime në mbështetje të zonave të prekura nga tërmeti në Shqipëri

Thirrje për aplikime në mbështetje të zonave të prekura nga tërmeti në Shqipëri

Programi për Zhvillimin Rajonal në Shqipëri (PZHRSH), një projekt i financuar nga SDC dhe ADA, që zbatohet në partneritet  me Fondin Shqiptar të...

RDPA i ofron asistencë teknike Qeverisë së Shqipërisë për t’u përgatitur për Negociatat e Kapitullit 22

Rrugëtimi i Shqipërisë drejt Bashkimit Europian ka nisur që në fillim të vitit 2000 dhe u konkretizua me aplikimin për anëtarësim në BE më 28 prill 2009. Këshilli i Bashkimit Europian, vetëm pas gati 5 vitesh, në qershor 2014, vendosi t’i japë Shqipërisë statusin e vendit kandidat për anëtarësim në Bashkimin Evropian. Që atëherë, Shqipëria […]

Udhëzuesi PRAG – Trajnim Rajoni 3

Programi për Zhvillimin Rajonal (PZHRSH) në bashkëpunim me Shkollën Shqiptare të Administratës Publike (ASPA) prej shtatorit të vitit të kaluar janë duke realizuar një seri trajnimesh për institucionet e qeverisjes lokale që fokusohen kryesisht te fuqizimi i stafeve teknike të departamenteve të bashkive të cilat merren në mënyrë të drejtëpërdrejtë me përgatitjen dhe menaxhimin e […]

Financuar nga:

Implementuar nga: