Skema e granteve 1

Rehabilitimi i kanalit vaditës Malaj Tarazh

Falë mbështetjes së qeverisë zvicerane dhe asaj austriake, Bashkia Mirditë ka finalizuar një projekt të shumë pritur nga fermerët dhe banorët e zonës Malaj Tarazh. Bëhet fjalë për rehabilitimin e kanalit vaditës Malaj Tarazh gjatësia e të cilit  shkon deri në 9.8 km,  mbulon rreth 490 ha tokë dhe nga i cili përfitojnë 378 familje.

KINO – TEATËR “Aleksandër Moisiu”

KINO – TEATËR “Aleksandër Moisiu”

https://www.youtube.com/watch?v=qGWD_YwRYvY
Përmirësimi i aksesit dhe sigurisë në shëtitoren e Lumit Drin, Lezhë

Përmirësimi i aksesit dhe sigurisë në shëtitoren e Lumit Drin, Lezhë

https://www.youtube.com/watch?v=9yj9bJ-D5sU

Rikonstruktimi i strukturës dhe hapësirave të Pallatit të Kulturës Rrogozhinë “Haxhi Memolla”

Bashkia Rrogozhinë hapi dyert e qendrës multifunksionale në Pallatin e Kulturës “Haxhi Memolla” ditën e premte 11 Mars 2021, në një event inagurues me pjesëmarrjen e kryetarit të bashkisë Rrogozhinë, Z. Edison Memolla, përfaqësues të Ambasadës Zviceriane në Shqipëri, Programit për Zhvillimin Rajonal dhe Fondit Shqiptar të...

KINO – TEATËR “Aleksandër Moisiu”

 Kavaja hapi dyert e kino-teatrit “Aleksandër Moisiu” tashmë të rikonstruktuar totalisht falë grantit të dhënë në kuadër të Skemës së Granteve në Mbështetje të Zonave të Prekura nga Tërmeti. Kjo ndërtesë e viteve 1938- 1943, e pozicionuar në zemër të qytetit, ka qëndruar për më shumë se tre dekada e mbyllur duke I’u nënshturar dekadencës

Inagurimi i sallës së koncerteve “Ramiz Kovaçi”

Inagurimi i sallës së koncerteve “Ramiz Kovaçi” ishte një eveniment shumë i rëndësishëm jo vetëm për artistët krutanë, të cilët prej njëzet vitesh nuk kanë pasur mundësi të shfaqin talentin e tyre në një skenë të vërtetë, por edhe për të gjithë artdashësit e qytetarët krutanë. Salla e koncerteve “Ramiz Kovaçi” tashmë plotëson standartet dhe

Lezha me dy ura të reja mbi Drin!

Një tjetër projekt i suksesshëm u inaugurua në kuadër të Skemës së Granteve në Mbështetje të Zonave të Prekura nga Tërmeti! Projekti u inagurua sot në prani të Kryetarit të Bashkisë Lezhë, Z. Pjerin Ndreu dhe Ambasadorit të Zvicrës në Shqipëri z. Adrian Maitre. Programi për Zhvillimin Rajonal në Shqipëri  vijon me zbatimin dhe monitorimin

Vizita në terren në projektet e mbështetura nga Skema e granteve PZHRSH

Gjatë muajit Nëntor, Programi për Zhvillimin Rajonal (RDPA) dhe Fondi Shqiptar i Zhvillimit shoqëruan për vizita në terren përfaqësues të Agjencisë Zvicerane për Zhvillim (SDC) dhe Agjencisë Austriake për Zhvillim, për të parë nga afër ecurinë e projekteve në Bashkitë Kavajë, Rrogozhinë, dhe Mirditë, të mbështetura nga Skema e Granteve në...

Një çerdhe për fëmijë të lumtur

“Një çerdhe për fëmijë të lumtur” është projekti i parë i inauguruar në kuadër të Skemës së Granteve në Mbështetje të Zonave të Prekura nga Tërmeti, mbështetur nga qeveria Zvicerane dhe Austriake. Bashkia Kamëz, një nga përfituesit e Skemës së Granteve që po zbatohet nga Programi i Zhvillimit të Rajoneve në bashkëpunim të ngushtë me

Vizita në terren në Bashkinë Rrogozhinë dhe Bashkinë Kavajë

Vizita në terren në Bashkinë Rrogozhinë dhe Bashkinë Kavajë

Në datën 20 Tetor 2021, Programi për Zhvillimin Rajonal Shqipëri dhe Fondi Shqiptar i Zhvillimit realizuan vizita në terren në Bashkinë Rrogozhinë dhe Bashkinë Kavajë për të ndjekur nga afër ndërhyrjet që po kryhen në pallatin e kulturës “Haxhi Memolla” dhe kino teatrin “Aleksandër Moisiu”,në kuadër të Skemës së Granteve në Mbështetje të Zonave...
Projekti i çerdhes në Babrru-Qendër

Projekti i çerdhes në Babrru-Qendër

Programi për Zhvillim Rajonal Shqipëri, përfaqësuesit e Ambasadës Zvicerane dhe përfaqësuesit e Fondit Shqiptar të Zhvillimit kanë zhvilluar një takim të përbashkët me bashkinë Kamëz në kuadër të implementimit të projektit të Çerdhes në Babrru-Qendër Ky projekt i hartuar nga Bashkia Kamëz, është shpallur fitues në kuadër të Skemës së Granteve...
Projekti i dy urave në lumin Drin

Projekti i dy urave në lumin Drin

Programit për Zhvillim Rajonal Shqipëri, përfaqësuesit e Ambasadës Zvicerane dhe përfaqësuesit e Fondit Shqiptar të Zhvillimit kanë zhvilluar një takim të përbashkët me bashkinë Lezhë nëkuader të implementimit te projektit të dy urave në lumin Drin. Ky projekt i hartuar nga Bashkia Lezhe, është shpallur fitues në kuadër të Skemës së Granteve në...
Kino-Teatri i qytetit të Kavajës  është duke u rinovuar falë mbështetjes së Qeverisë Zviceriane dhe asaj Austriake.

Kino-Teatri i qytetit të Kavajës është duke u rinovuar falë mbështetjes së Qeverisë Zviceriane dhe asaj Austriake.

Programi për Zhvillimin Rajonal në bashkëpunim të ngushtë me Fondin Shqiptar të Zhvillimit, në kuadër të avancimit të reformës së zhvillimit rajonal dhe kohezionit po zbatojnë skemën e Granteve në Mbështetje të Zonave të Prekura nga Tërmeti. Mbështetja financiare dhe teknike për rritjen e kapaciteteve të institucioneve vendore është një nga...
Në zbatim të Skemës së Ganteve të RDPA

Në zbatim të Skemës së Ganteve të RDPA

Zona Malaj-Tarazh (fshatrat Malaj, Tenë, Bungaj, Tarazh) në Bashkinë Mirditë, po pajiset me një rrjet ujësjellësi që do të sigurojë ujë për tokat bujqësore, duke rritur kështu potencialin bujqësor, ekonomik dhe turistik për të gjithë zonën. 378 ferma familjare dhe agro biznese do të përfitojnë nga ky projekt që po zbatohet nga Bashkia Mirditë në

“Monumenti që zgjon Turizmin, Presqop, Petrele

“Monumenti që zgjon Turizmin, Presqop, Petrele

https://www.youtube.com/watch?v=JXj9fZOOAu0
Vijon cikli i trajnimeve për Bashkitë fituese të Skemës së Granteve në Mbështetje të Zonave të Prekura nga Tërmeti.

Vijon cikli i trajnimeve për Bashkitë fituese të Skemës së Granteve në Mbështetje të Zonave të Prekura nga Tërmeti.

Në datë 5 shkurt 2021, Programi për Zhvillimin Rajonal organizoi trajnimin mbi “Menaxhimin e kontrollit dhe raportimin financiar” në kuadër të Skemës në mbështetje të Zonave të Prekura nga Tërmeti. Në trajnim morën pjesë punonjës të Bashkive fituese të Skemës: Krujë, Lezhë, Mirditë, Rrogozhinë, Kavajë, Kamëz dhe Tiranë si dhe përfaqësues të...
8 projekte fituese në kuadër të Skemës së Granteve në Mbështetje të Zonave të Prekura nga Tërmeti

8 projekte fituese në kuadër të Skemës së Granteve në Mbështetje të Zonave të Prekura nga Tërmeti

Përmbyllja e suksesshme e aplikimeve në kuadër të Skemës së Granteve në Mbështetje të Zonave të Prekura nga Tërmeti 11 Bashkitë e targetuara* në kuadër të Skemës së Granteve në Mbështetje të Zonave të Prekura nga Tërmeti morën pjesë në përgatitjen e projekt-propozimeve dhe dorëzimin e 13 aplikimeve në total. Fondi Shqiptar I Zhvillimit, në

Shpallet e hapur Skema e Granteve të PZHRSH-së në mbështetje të zonave të prekura nga tërmeti

Shpallet e hapur Skema e Granteve të PZHRSH-së në mbështetje të zonave të prekura nga tërmeti

Programi për Zhvillimin Rajonal në Shqipëri (PZHRSH), një projekt i SDC dhe ADA,  në 20 Korrik 2020 shpalli të hapur Skemën e Granteve në mbështetje të zonave të prekura nga tërmeti, ne nje aktivitet te mbajtur ne ambientet e Amfiteatrit te Durresit. Ky aktivitet u zhvillua nën pjesemarrjen e veçantë të H.E Mr. Adrian Maitre,